Over mij

Acupuncturist Elske Buijs uit Utrecht is dierenarts en helpt bij chronische aandoeningen van uw hond of kat. Behandeling aan huis mogelijk.

Na bijna 20 jaar als regulier dierenarts met vooral honden en katten gewerkt te hebben, werd ik me steeds vaker bewust van het feit dat je bij bepaalde vooral chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld artrose, huidklachten of urine incontinentie, als dierenarts tegen een grens aanliep wat je kon bereiken met westerse medicatie.

Daarbij kreeg ik als dierenarts ook regelmatig de vraag van een eigenaar, waardoor deze chronische aandoening nou ontstaan kon zijn, en daarop geeft de reguliere westerse visie vaak geen goed antwoord.

Ik stuurde deze chronische patiënten door naar een holistisch werkende dierenarts of acupuncturist met vaak ontzettend goeie behandel resultaten en een diagnose die vaak wel antwoord gaf op deze vragen.

Mijn nieuwsgierigheid hoe een acupuncturist of holistisch werkende dierenarts nou precies werkt en het feit dat ik tegen die grenzen aanliep, hebben ervoor gezorgd dat ook ik verder ben gaan kijken.

Ik heb in 2010-2012 de opleiding veterinaire acupunctuur gevolgd bij de Healthcare Academy Den Hoek (http://healthcare-academy.nl) en in april 2014 heb ik ook de internationale acupunctuur opleiding van de I.V.A.S. met succes afgerond, waardoor ik ook internationaal gecertificeerd ben. Daarbij ook de opleidigen om te leren werken met de Lecher-antenne en de Connectie-sensor.

Inmiddels werk ik al enige jaren met veel enthousiasme in mijn eigen praktijk in Utrecht en Bilthoven, maar ook tweeënhalve dag per week bij Den Hoek, holistische praktijk voor dieren in de Bilt.

Met een vrolijk huishouden bestaande uit mijn meubels-makende vriend, 2 kinderen, honden en katten en ontzettend leuk en dankbaar werk waarin je echt een verschil kan maken, ben ik geïnspireerd om ieder dier de volle aandacht te geven en energie in te stoppen om het maximaal haalbare uit het leven te halen!

Meer weten over acupunctuur? 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.