Werkwijze

Acupunctuur door een dierenarts voor kleine huisdieren als hond en kat. Behandeling aan huis in Utrecht

Voor de eerste behandeling van uw hond of kat zal ik vooraf telefonisch of per mail alvast wat vragen met u doornemen.

Tijdens het consult van de dieren volgt een onderzoek dat bestaat uit aanvullende vragen en het bekijken hoe de hond of kat ‘in zijn vel zit’ op de Chinese manier van onderzoeken. Ik probeer dan zo veel mogelijk verschijningsvormen van afwijkingen bij de dieren te vinden, zoals onder andere pijn, warme of koude plekken op het lichaam of kleur of vacht-afwijkingen. Maar ook gedrag of de manier van bewegen van de hond of kat is belangrijk om een diagnose te stellen. Met behulp van op Chinese methode tong- en polsdiagnostiek zal het lichamelijk onderzoek compleet zijn. Dit samen met de mondeling verkregen informatie geeft mij een inzicht over het ‘patroon van symptomen’, zoals de Chinezen dat noemen. Alles samen geeft mij een Chinese diagnose die verklaart hoe een klachtenpatroon bij de dieren is ontstaan en op welke wijze ik dit door middel van acupunctuur of kruiden behandelen kan. Zo nodig kijk ik met behulp van de Lecherantenne of Connectiesensor of ik nog specifieker door kan meten of mijn bevindingen kloppen en welke punten het meest geschikt zijn om dmv acupunctuur te behandelen en welke medicatie het beste past bij de gevonden Chinese diagnose.

Het doel van de behandeling is binnen 3-6 behandelingen, en met behulp van kruiden, Chinees of westers, het lichaam van de hond of kat weer dusdanig in balans te brengen dat er geen behandeling of slechts een of twee per jaar nog nodig zullen zijn als een soort onderhoud. Slechts in uitzonderingsgevallen zal regelmatig bezoek van dieren nodig blijken.

Bij twijfel of een reguliere behandeling meer passend is bij het klachtenpatroon van de hond of kat of als er aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek of het maken van röntgenfoto’s nodig is, zal ik u altijd weer verwijzen naar uw eigen dierenarts, aangezien ik daar geen faciliteiten voor heb. Ik werk uitsluitend complementair, voor de reguliere diergeneeskundige zorg kunt u met uw dieren gewoon bij uw eigen dierenarts terecht.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.